Jerzy Borowski

Född den 4 dec 1988 i en liten stad i Ukraina, Bar. Där jag började dansa i dansklubben "Gloria dance" vid 7 års åldern. Min första tränare är Ludmila Koval, hon är den personen som öppnade dörren till dansvärlden för mig. 

Under tiden jag dansade i Ukraina, när jag var 7-15 år, har jag haft två danspartners. Jag har varit Ukrainskt mästare i kategorin Barn upp till 10 år (med väldigt tuff konkurrans), jag har varit finalist i de viktigaste tävlingarna i standard, latin och 10-dans, i kategorierna Barn, Ungdom 1 och Ungdom 2.

När jag var 15, flyttade jag till Polen. Under 4 års period där, har jag hunnit bli 2a i 10 dans Polskt mästerskap i junior, 3a i Polska Mästerskap i 10 dans i vuxna och finalist av de flesta tävlingar i Polen. 

Sen 2008 dansar jag för Sverige. Sen dess har jag blivit Svensk mästare med Kaja Jackowska, 3 gånger i Standard (2x2013, 2014) i Latin (2013, 2014) och 2a i SM 10 dans (2011). Jag har representerat Sverige flera gånger på både VM och EM, samt tävlat mycket internationellt. 

I april 2016 började jag dansa med Lina Liljenberg och redan i början av juni 2016 har vi vunnit SM i Standard. Vi tränar 2-4 timmar, 6 gånger i veckan. Vi tränar ofta utomlands och tävlar mest utomlands.

Min inspiration och erfarenhet för både egen träning och undervisning kommer från bästa tränarna i världen som Gustaf och Valentina Lundin, Simona Fancello, Luisa och Giancarlo Barbierri, Marion och Kenny Welsh, Steve och Carol Powell, Richard och Ann Gleave, Christofer Hawkins, Joan Bolton, Wiktor Kiszka och många fler. Samtliga har varit de bästa dansarna/världsmästare i sin tid.

Våra sponsorer och samarbeten